E-novica ZSSS št. 20/2019 (23. 4. 2019): Ob 1. in 2. maju 2019, prazniku dela, vam Služba ZSSS za varnost in zdravje pri delu vošči prijetno praznovanje!

 

Tudi pravica delavcev do varnega in zdravega dela je delavska pravica, izborjena s stoletnim sindikalnim gibanjem. Praznik dela je priložnost za premislek, da le sindikalno gibanje omogoča izboriti in ohraniti delavske pravice. Zato je to priložnost, ko k včlanitvi v sindikate vabimo vse, ki še niso člani. Razloge, zakaj je dobro biti član sindikata, si preberi na tej povezavi! Izberi svoj sindikat ZSSS na tej povezavi! Pristopno izjavo pa najdeš na tej povezavi.

Vedno znova in vsako leto moramo močnejši, ker smo povezani v sindikat, terjati uresničevanje svojih delavskih pravic, sicer nam bodo odvzete! Zato praznujmo sadove skupnega sindikalnega boja!

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in naše območne organizacije že mnogo let pripravljamo prvomajske prireditve na tradicionalnih lokacijah. Vsaka drugačna, pa vendar s skupno noto praznika dela, ponekod s kresom, drugje s proslavo, vedno pa z nageljnom, skupaj in tovariško. Pridružite se nam lahko na eni od naših prireditev: Celjska koča, Lisca, Debenec pri Mirni, Rožnik v Ljubljani, Bellevue na mariborskem Pohorju, Murska Sobota, Križna gora na Gorenjskem, Gornja Radgona in Ptuj! Kje in kdaj točno bodo, najdete s klikom na naslednjo povezavo.

Vabljeni!