E-novica ZSSS št. 13/2023 (24. 3. 2023): Tematska številka Delavske enotnosti Poklicne bolezni

Poklicne bolezni od A do Ž

Nov mesec, nova tematska številka glasila ZSSS Delavske enotnosti! Aprila se bomo posvetili novi nadvse aktualni temi, in sicer poklicnim boleznim oziroma novemu pravilniku o poklicnih boleznih, ki smo ga po dobrih tridesetih letih različnih sindikalnih prizadevanj ter aktivnosti končno dobili in bo začel veljati 1. maja 2023. Poklicno oboleli delavci in delavke bodo tako vendarle lahko  uveljavili svoje pravice.

Tematska številka Delavske enotnosti z naslovom »Poklicne bolezni« izide 13. aprila 2023. Kot vedno jo je mogoče naročiti tako, da izpolnjeno naročilnico, ki jo najdete na spletni strani ZSSS (v rubriki Delavska enotnost), pošljete po elektronski pošti na naslov de@sindikat-zsss.si, in sicer do vključno 7. aprila 2023.

Zakaj naročiti in brati našo novo tematsko številko? Ker bomo v njej podrobno popisali novi pravilnik o poklicnih boleznih, natančno pogledali, kaj vse prinaša, preučili postopek in konkretne korake same prijave poklicne bolezni, se pogovarjali s strokovnjaki in se poglobili v druge pomembne vsebinske poudarke s področja poklicnih bolezni. Branje, ki ga vsekakor ne gre zamuditi.