E-novica ZSSS št. 14/2022 (12. 4. 2022): Razglašeni prejemniki evropskega priznanja “Dobra praksa” za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom

Obveščamo vas, da je Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU OSHA) danes, 12. 4. 2022 razglasila osem prejemnic evropskega priznanja “Dobra praksa” za uspešno preprečevanje in obvladovanje kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, nadaljnjim osmim pa posebno pohvalo za dosežke na tem področju. Natečaj za priznanja je potekal v okviru evropske kampanje 2020-2022 “Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta“.

Med osmimi prejemniki evropskega priznanja je tudi slovenska Zavarovalnica Triglav d. d. za svoj program Za-varujmo zdravje. O programu več na tej povezavi.

So prva slovenska organizacija, ki jim je ta dosežek uspel že drugič. Za program »TRIGLAV.SMO« so namreč prejeli to evropsko priznanje, ki je bilo podeljeno v okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2014-2015: “Obvladajmo stres za zdrava delovna mesta”. Iskrene čestitke!

Predstavitev osmih priznanj Dobra praksa 2020-2022 v slovenščini na tej povezavi