E-novica ZSSS št. 21/2019 (26. 4. 2019): 28. april, Svetovni dan varnosti in zdravja pri delu in mednarodni sindikalni spominski dan na umrle zaradi nezgod pri delu in poklicnih bolezni

 

Obveščamo vas, da bo danes, 26. 4. 2019 ob 11.00 na sedežu ZSSS na Dalmatinovi 4 v Ljubljani tiskovna konferenca ZSSS ob 28. aprilu 2019, svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu. Na isti dan obeležujemo tudi mednarodni sindikalni spominski dan na umrle zaradi nezgod pri delu in poklicnih bolezni. Na tiskovni konferenci bomo zato javnosti posredovali uradno statistiko o nezgodah pri delu in poklicnih boleznih v Sloveniji v letu 2018. Opozorili pa bomo, da pravi obseg poklicnega obolevanja in umiranja v Sloveniji ostaja skrit zaradi že 30 let pomanjkljivih predpisov!

Na podlagi uradne statistike in lastne analize vzrokov za trenutno stanje smo pripravili pozive ZSSS, kaj je danes potrebno storiti za njihovo preprečitev, naslovljene na ministra za zdravje Aleša Šabedra, ministrico za delo Ksenijo Klampfer in vse volivce na evropskih volitvah 26. 5. 2019.

Da, poziv smo naslovili tudi volivcem. Vsak posameznik namreč lahko odločilno prispeva k preprečevanje nezgod pri delu in poklicnih boleznih. Več o tem, kako to storiti, v pozivih ZSSS ob 28. aprilu 2019 na tej povezavi. Vabljeni, da si jih preberete in jih izvedete, kolikor je v vaši moči!