E-novica ZSSS št. 44/2023 (26. 10. 2023): Tematska številka DE o ročnem premeščanju bremen

Vabimo vas, da si na spletni trgovini ZSSS kupite (cena 1,90 €) in ogledate tematsko številko glasila ZSSS Delavska enotnost o ročnem premeščanju bremen, ki je izšla 26. 10. 2023. Kupite jo lahko na tej povezavi. Prinaša vse, kar morate vedeti o novostih, ki jih prinaša avgusta sprejeti novi Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen. Namen pravilnika je preprečevanje mišično-kostnih obolenj, ki so najpogostejši razlog bolniške odsotnosti z dela in delovne invalidnosti. Posredujte zato povezavo na tematsko številko naprej tudi vsem, ki bi jih utegnila zanimati!

Čas do začetka uporabe novega pravilnika 1. 8. 2024 je treba izkoristiti za pridobivanja znanja, da boste delavski zaupniki za varnost in zdravje pri delu učinkovito odigrali svojo predstavniško vlogo v procesu revidiranja delodajalčeve listine izjava o varnosti z oceno tveganja. Poznavalci trdijo, da jo bodo v prihajajočem letu prav zaradi tega novega pravilnika revidirali pri večini slovenskih delodajalcev. Tematska številka DE vam bo pri tem v pomoč!

Vabimo vas, da si na tej povezavi na spletni trgovini ZSSS kupite (cena 1,90 €) in ogledate tudi tematsko številko Delavske enotnosti “Poklicne bolezni” iz aprila 2023! V njej boste našli koristne informacije o poklicnih mišično-kostnih boleznih in o postopku po novem Pravilniku o poklicnih boleznih za uveljavitev pravic na podlagi poklicne bolezni.