E-novica ZSSS št. 50/2023 (8. 12. 2023): Za glavno inšpektorico IRSD imenovana Katja Čoh-Kragolnik

Vlada je 7. 12. 2023 za glavno inšpektorico na Inšpektoratu Republike Slovenije za delo (IRSD) imenovala Katjo Čoh-Kragolnik, in sicer od 19. decembra 2023 do 18. decembra 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Inšpektorica Katja Čoh-Kragolnik ima številne izkušnje na področju inšpekcijskega nadzora in upravnega postopka. Od leta 2017 je delala kot inšpektorica za delo pri IRSD, na območni enoti Maribor. Pred zaposlitvijo na območni enoti Maribor je bila zaposlena kot višja svetovalka na sedežu Inšpektorata.

Ob imenovanju je med drugim izjavila: “Rada bi se zahvalila ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luki Mescu ter celotni Vladi Republike Slovenije za izkazano zaupanje ob imenovanju za glavno inšpektorico Inšpektorata Republike Slovenije za delo. To je zame velika čast in odgovornost, ki jo sprejemam z vso predanostjo. Kot glavna inšpektorica si bom prizadevala za nadgradnjo strokovnosti inšpektorjev ter razvoj njihovih kompetenc. Načrtujem uvedbo sistema usposabljanj novih inšpektorjev, ki bo omogočil prenos dragocenega znanja znotraj organa. Določili bomo tudi nove, jasne kriterije razvrščanja prijav, kar bo omogočilo bolj ciljno in učinkovito obravnavo vsake situacije. Funkcijo glavne inšpektorice prevzemam z zavedanjem odgovornosti, ki jo ta prinaša. Moj cilj je zagotoviti pošteno, varno in zdravo delovno okolje za vse delavce in tudi delodajalce v Sloveniji. S svojo predanostjo in povezanim kolektivom bomo gradili inšpektorat, ki bo kos sodobnim izzivom in bo prispeval k boljši kakovosti dela in življenja v naši državi.«

Čestitamo!