E-novica ZSSS št. 24/2024 (19. 4. 2024): Globalni dogodek ILO 25. 4. 2024: Podnebne spremembe ter varnost in zdravje pri delu

Obveščamo vas, da bo Mednarodna organizacija dela (ILO) 25. aprila 2024 med 13.30 in 15.00 po srednjeevropskem času izvedla globalni dogodek z naslovom “Podnebne spremembe ter varnost in zdravje pri delu”, na katerem bo predstavljeno poročilo “Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu v spreminjajočem se podnebju”, ki razkriva nove zaskrbljujoče podatke o vplivu podnebnih sprememb na varnost in zdravje delavcev. Poročilu bo sledila razprava strokovnjakov in predstavnikov vlad, delodajalcev in delavcev o tem, kako zaščititi delavce in se odzvati na ta globalni izziv.

ILO ta globalni dogodek organizira ob 28. aprilu 2024, svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu in sporoča: “Zaradi vse večjih podnebnih sprememb so delavci po vsem svetu bolj izpostavljeni nevarnostim, kot so prekomerna vročina, ultravijolično sevanje, ekstremni vremenski pojavi, onesnaženost zraka, človeške bolezni, ki jih povzročajo organizmi, kot so paraziti, virusi in bakterije ter kemikalije v poljedelstvu, kot so pesticidi ali gnojila. Čas za ukrepanje je zdaj!”

Dogodku se lahko pridruži vsak med nami na tej povezavi: ILO Live.

Vabljeni k ogledu!